Prima întâlnire…

Era vineri, 7 noiembrie 2008. M-am trezit foarte vioi, parcă mai dimineață decât în alte rânduri, probabil și din cauză că ceva, îmi spunea, în forul meu interior, că urmează să se întâmple ceva…

Am pășit primul în birou! Era doar de datoria mea de proaspăt Team Manager să fiu cel care dă exemplu. Cum am ajuns, m-am îndreptat glonț către automatul de cafea.

calin_speechÎndată ce cafeaua a fost gata, plin de energie și entuziam, m-am așezat în fața calculatorului de ultimă generație, privind spre monitorul mare de 24 de inci. Deschid aplicația de email și încep în grabă să parcurg cele peste 100 de emailuri ce stăteau să fie sortate…

– Spam, spam, spam, spam… a… uite și un email de la Mihai, oare ce mai vrea! – exclam în sinea mea.

Mihai era ca și mine un IT-ist pasionat până noaptea târziu de scrierea de aplicații software, dar care știa cam tot ce mișcă în oraș și ne anunța și pe noi, cei din lista lui, indiferent că eram curioși sau nu 🙂

Titlul emailului părea incitant… Timișoara Toastmasters – Become the speaker and leader you want to be! Deschid emailul și văd în stânga o siglă ciudată ce semăna la prima privire cu un însemn de pe vremea războiului civil. Citesc printre rânduri și-mi dau seama instant că era vorba de o întâlnire ce urma să aibă loc în 13 noiembrie, o întâlnire a unui club ciudat în care îți dezvolți abilitățile de vorbit în public și cele de conducere.

– E… vorbit în public! Am fost speaker la atâtea întâlniri ale IT-iștilor! Și le-a plăcut de mine! Ce-mi trebuie mie leadership?! Eu m-am născut lider! îmi spun în sinea mea.

Nici nu-mi termin bine gândul și apare Ciprian noul meu “subordonat”, angajat cu câteva zile în urmă…
– Călin, ești aici? se aude o voce plină de entuziasm.
– Da! Am venit pe la 8! îi răspund plin de mândrie cu un rânjet mare pe față. Văd că te-ai trezit cam greu astăzi! Du-te și fă-ți treaba! De-abia ai venit și pierzi vremea aiurea!

Entuziasmul lui Ciprian a disparut instant și cu “coada între picioare” s-a îndreptat spre biroul lui fără să mai scoată un sunet.

Plin de satisfactie, îmi îndrept privirea spre monitor și ochii mi se opresc câteva secunde asupra unui cuvânt: LEADERSHIP. Citesc din nou titlul, recitesc emailul și-mi dau seama că am greșit mai devreme…

M-am dus la Ciprian, am vorbit cu el, mi-am cerut scuze pentru comportamentul meu și mi-a raspuns printr-un zâmbet.

Am simțit admirația în privirea lui! Am simțit bucuria în interiorul meu! Am simțit o dorință atât de puternică de participa la acea ședință de care scria Mihai în emailul său!

Era joi, 13 noiembrie 2008. M-am trezit foarte vioi, parcă mai dimineață decât în alte rânduri, probabil și din cauză că eram sigur că urmează să se întâmple ceva… prima întâlnire Toastmasters din viața mea.

Vezi și alte articole: