Întrebări frecvente

1) Cum decurg întâlnirile Toastmasters? 

La majoritatea întâlnirilor participă membri clubului și invitații – vom avea între 15 și 20 de persoane. În funcție de clubul vizitat, o întâlnire poate dura de la o oră până la 2,5 ore. Ce se petrece în timpul acestei întâlniri? Membrii livrează discursuri pregătite și/sau discursuri improvizate, invitații pot livra discursuri improvizate, iar echipa de evaluare oferă feedback specific legat de imbunătățirea abilitaților vorbitorilor  în ceea ce privește fluența vorbirii, încadrarea în timp, respectarea gramaticii limbii române ori folosirea limbajului non-verbal, dar și de ridicarea calității ședinței.

2) E nevoie să vorbesc mult la prima întâlnire la care particip? 

Pentru început, invitații care participă pentru prima oară sunt rugați să ne spună cum se numesc și de unde au auzit de Toastmasters. Însă curajoșii care doresc să experimenteze emoțiile specifice vorbitului în public, se pot implica mai mult și pot susține un discurs în cadrul secțiunii de discursuri improvizate.

3) Cât trebuie sa plătesc pentru a participa la o prima întâlnire?  

Ca invitat, poți participa gratuit prima oară, și până la un anumit număr de întâlniri în funcție de regulile fiecărui club. Totuși, deoarece ca invitat nu poți avea parte de toate beneficiile oferite de Toastmasters (roluri în cadrul întâlnirile, discursuri pregătite, evaluări amănunțite, mentor, acces la căile de învățare Toastmasters), dacă te hotărăști sa te alături unui club Toastmasters primul pas este sa vorbești cu președinele clubului care îți va spune ce ai de făcut mai departe.

4) Cum devin membru?

După ce te-ai hotărât să devii membru al unui club Toastmasters, trebui să susții un discurs de aderare în care te prezinți în fața clubului, evidențiind motivele pentru care vei fi un membru valoros al clubului. După ce jumătate plus 1 din membri cu drept de vot prezenți la ședință își exprimă acordul pentru a fi primit în club, completezi un formular de înscriere, plătești cotizația de membru, primești un mentor, primești datele de acces pe situl toastmasters.org și poți sa începi sa exersezi vorbitul în public și leadershipul în cadrul acelui club, folosind metodologia Toastmasters.

5) E nevoie să mă pregătesc pentru întâlnire sau să aduc ceva?

Un zâmbet și deschiderea către o experiență nouă.

6) Pot să aduc pe cineva cu mine?

Bineînțeles! Toată lumea e binevenită.

7) Cât m-ar costa să devin membru?

Prima taxă este cea de membru nou – aceasta e 20 USD pentru toate cluburile. Ulterior, membri plătesc o cotizație bianuală alcătuită din două componente (o taxă de 60 USD care ajunge la Toastmasters International și o taxă variabilă care acoperă cheltuielile clubului local).

8) Pot să vă adresez o altă întrebare?

Sigur. Suntem mereu aici pentru a răspunde la oricare altă întrebare. Te rugăm să ne lași un mesaj pe pagina noastră de facebook, iar noi vom reveni cu un răspuns numaidecât.