În vizită la sediul Toastmasters International, SUA

Este Toastmasters într-adevăr o organizație internațională?

Acest lucru voiam să îl aflu și experimentez pe propria-mi piele. Cu ocazia unei îndelungate călătorii în Statele Unite ale Americii, care prevedea vizitarea câtorva state și orașe, am decis să intru în contact cu acele cluburi Toastmasters care erau în apropiere. Am avut bucuria de a interacționa cu 3 cluburi din Virginia Beach, statul Virginia și de a întâlni Toastmasteri deschiși și primitori.

Beneficiile calității de membru Toastmasters se extind până la nivelul relațiilor solide ce pot fi constituite între membri din jurul lumii. Am fost găzduit de către Președintele CBN Regent Toastmasters, care este în același timp membru în alte 2 cluburi din Tokyo, Japonia. De la mese luate împreună și până la transferul la aeroport, acest Toastmaster, Jeffrey Anderson DTM, a dat dovadă de un puternic atașament față de organizația Toastmasters și membrii acesteia.

Deoarece intinerariul meu era și prin statul California, am planificat o vizită semi-oficială la sediul central al Toastmasters International, situat în frumosul orășel californian Rancho Santa Margarita, la 40 de mile sud de Los Angeles. Cu acest prilej am dus și câteva suveniruri din partea clubului Oradea Toastmasters, printre care și drapelul Romaniei, pentru a putea fi arborat în mod oficial acolo, cu prilejul intrării țării noastre în Districtul 95.

Am avut parte de un tur oficial ghidat de catre unul dintre angajații Toastmasters. Turul a început din muzeul dedicat fondatorului Dr. Ralph Smedley, unde am avut onoarea de a mă așeza la biroul original de la care acesta lucra pentru organizație și de a admira toate obiectele personale de birou, de la mașina de scris până la carneala pentru stilouri.

Tot în acestă primă încăpere poate fi observată evoluția Toastmasters International prin documentele și materialele istorice care erau utilizate în acele timpuri.

Astazi, la exact 90 de ani de la înființarea organizației, sediul central are peste 140 de angajati  care susțin majoritatea operatiunilor. Am vizitat call-center-ul și fiecare departament în parte, de la cel pentru Membri Noi la Marketing și PR, Financiar și Conducerea executivă. Toți oamenii întâlniți acolo au apreciat mult eforturile depuse de cluburile din România și au fost impresionați de rezultatele noastre, atât induviduale, cât și de echipa  comunității Toastmasters din România.

În discuția avută cu Darci Maenpa, Directorul pentru Membri la nivel internațional, a transmis cele mai bune gânduri pentru comunitatea noastră, multe încurajări de a continua pe drumul pe care am pornit, menționând că tot ceea ce facem noi în Romania înseamnă mult pentru organizație.

Tot domnia sa m-a însarcinat cu încurajarea tuturor membrilor de a îndrăzni să avanseze atât din punct de vedere educațional, cât și al pozițiilor de leadereship naționale și internaționale pe care organizația le pune la dispoziție.

Așadar, cred că semnalul este limpede: România trebuie să trimită cât mai mulți și mai valoroși concurenți în competițiile internaționale, dar și să dea lideri de nădejde, care să continue și să contribuie la creșterea organizației și a membrilor săi.

A fost o adevărată onoare să pot petrece acest timp deosebit în sediul central, aflând de la Rex, ghidul meu, faptul că este foarte probabil să fi fost primul picior de membru român care a călcat acolo.

Am consemnat vizita în cartea oaspetilor și am plecat încurajat, cu gândul de a sprijini și mai mult fiecare persoană care intră în Toastmasters cu dorința de a se dezvolta personal și profesional.

Mai multe fotografii puteți vedea pe în albumul acesta. 

Vezi și alte articole: