Cum să te formezi ca lider, prin scris

 

Ce este scrisul?

Scrisul este un proces de interiorizare și un instrument eficient de direcționare a gândurilor și emoțiilor într-un mod constructiv, în direcția obținerii acelei conștientizări și inspirații care te formează ca lider pentru tine și oamenii din jurul tău. Nu înseamnă altceva decât exprimarea propriilor simțăminte și a ideilor aflate în subconștient pe o bucată de hârtie albă, un lucru simplu, și totuși atât de benefic pentru viața ta.

De ce afirm cu credință că este atât de simplu să scrii?

Și că fiecare dintre noi putem face asta? Pentru că ai acest potențial, cumva latent în interiorul tău, iar dacă îți dai voie să te exprimi, vei descoperi lucruri nebănuite, pe care altminteri nu le-ai fi conștientizat.

Atunci când îți dorești să inspiri, să fii un lider pentru societatea în care trăiești, sau chiar și pentru câțiva oameni apropiați, ai nevoie să te ajuți mai întâi pe tine, să te detașezi de acele convingeri limitative, care îți umbresc judecata și te tin in loc pe drumul evoluției tale. Simplul act de a ține un jurnal în care să scrii tot ceea ce trăiești, experimentezi si în care să-ți expui cele mai intime manifestări ale minții și inimii te ajută să-ți clarifici anumite blocaje mentale sau traume emoționale, iar pe măsură ce stiloul alunecă pe hârtie și te conectezi cu energia din interior, ți se revelează soluții din subconștient iar creierul începe să lucreze în favoarea ta. Cum am experimentat eu asta? Aproape de absolvirea unei facultăți care nu mi-a dat foarte multă direcție în viață, m-am găsit într-o confuzie dureroasă și o incertitudine legată de sensul pe care vreau să merg. Poate ai experimentat și tu asta cel puțin odată în viață.

Ce am făcut?

Am început să scriu, la început șovăitor, apoi greu mai lăsam pixul jos. Și brusc, începeau să-mi apară noi idei, și ceva în mintea mea se lumina pe măsură ce mai așterneam un cuvânt pe foaie. Deși o făceam și înainte, nu îmi era clar scopul pentru care scriam. Astăzi, sunt mult mai decisă cu ce vreau să fac, și direcția a început să capete contur.

Ce am căpătat de pe urma scrisului ?

În primul rând, scrisul mi-a antrenat emisfera stângă, rațională a creierului să genereze soluții la problemele cotidiene neprevăzute cu care m-am confruntat, dezvoltându-mă pe partea de soluționare de probleme.

De asemenea, m-a ajutat să găsesc argumente credibile și convingătoare pentru susținerea oricărui punct de vedere, deci mi-a dezvoltat abilitatea de a comunica eficient.

Nu în ultimul rând, scrisul mi-a conturat o viziune personală. Scrisul poate face diferența dintre a fi doar o frunză în vânt sau a fi conducătorul propriei tale vieți, așa cum a făcut cu mine.

Recapitulând: Mi-a dezvoltat abilitatea de soluționare de probleme, abilitatea de a comunica eficient și, cel mai important lucru, de a avea o direcție în viață, calități pe care orice lider adevărat le are, nu-i așa ?

Te provoc să iei o coală albă și un stilou, să te așezi la birou și să începi să-ți conturezi propria istorie măreață! Deci, când te apuci?

Vezi și alte articole: